Τρίτη 6 Ιουλίου 2010

Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ

Η ειρήνη της καρδιάς είναι ένα μαργαριτάρι ταπεινό. Το βρίσκουν όσοι σκύβουν χαμηλά. Μόνο οι ταπεινοί του Θεού ζούν με το Θεό. Ας γίνουμε ταπεινοί κοιτώντας το Θεό μέσα απο την γαλήνια καρδιά μας που δεν ποθεί τίποτα άλλο παρά μόνο την αγάπη. Η ταπεινή ψυχή δεν έχει αμφιβολίες για τίποτα,ουτε είναι ανήσυχη και φυλόποπτη. Δεν έχει ερωτήματα αλλά ζεί απλά σαν τα ολόλευκα σύννεφα του ουρανού. Ταπεινά σαν τα μικρά λουλουδάκαι του αγρού. Σκύβει ταπεινά στην Βηθλέεμ του Κυρίου και ζητά απλά την ευλογία του χωρίς να ζητά τίποτα.

*********

Η καρδιά που αγαπά δεν κρατά τίποτα δικό της αλλά δίνει με αγάπη μεσα στην ηρεμία της ψυχής της. Η καρδιά που αγαπά κλαίει για το χαμό πολλών ανθρώπων που δεν έζησαν πάνω χωρίς να νοιώθουν τη αγάπη του Θεού. Η καρδιά που αγαπά δεν δίνει σημασία στις κακίες και στις αχαριστίες των ανθρώπων. Η καρδιά που αγαπά δεν ψάχνει την ψυχή του άλλου για την κατηγορήσει για τα πάθη αλλά προσεύχεται να τήν ελεήσει ο ελεημών Θεός.Η καρδιά που αγαπά δεν διστάζει να αγαπήσει το κάθε τι που είναι μπροστά καλό ή κακό. Η καρδιά που αγαπά προσεύχεται για κάθε άνθρωπο χωρίς δισταγμό ψυχής.Η καρδιά που αγαπά είναι γεμάτη φώς στην ψυχή.

*******


Εκείνος που αγαπά δε διστάζει να ζείς για τον άλλον και να μην κοιτά τον εαυτό σου να τον ευχαριστήσει αλλα τον ταλαιπωρεί για να τον ταπεινώσει μέχρι θανάτου για να δείξει ότι δεν είναι τίποτα μπροστά στον άλλον, ώστε να ευεργετήσει τον άλλον και να δυσαρεστήσει τον εαυτό σου.

Δοκιμάζεται η αγάπη σου μέσα στα πάθη του άλλου για να δείς πόσο μοιάζεις στον Ιησού Χριστό που σταυρώνεται για την αγάπη των ανθρώπων και τη σωτηρία αυτών.

Μη ξεχνάς ότι γεννήθηκες για να αγαπάς χωρίς να εξετάζεις τι προσφέρεις γύρω σου.

Μη ξεχνάς να γίνεται ότι επιθυμεί ο Ιησούς Χριστός για να κερδίσει την αγάπη του Θεού .

Μη ξεχνάς την θυσία του Ιησού Χριστού στον Σταυρό για να μην αφήνεσαι στην ραθυμία της αναπαύσεως και γίνεις χειρότερος του Ιούδα.

Μη χάνεσαι τι κάνουν οι άλλοι αλλά κοίτα τι κάνεις για τη σωτηρία των ανθρώπων, όπως έκανε ο Ιησούς Χριστός στη γή.

Να λυπάσαι τους ανθρώπους που διστάζουν να δίνουν αγάπη και χρόνο για τον πλησίον τους

Γίνε χρήσιμος για τον άλλον για να είσαι χαρούμενος με τον εαυτό σου.

* ********


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου